Galettes plněné rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mořský ďas
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 100 g Mouka pohanková
  • 30 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 558.7 mg
  • Vláknina 2712.5 mg
  • Vitamín A 2712.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a mléka palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na lžíci másla ji krátce osmažíme. Přidáme rybí plátky, pokapeme citrónovou šťávou a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi deset minut.

  • 3

    V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek. Dohladka rozmícháme zakysanou smetanu, rajčatový protlak, mletou papriku a bylinky. Rybu rozebereme vidličkou na kousky a vše promícháme. Pohankové palačinky naplníme a podáváme.

  • 4

Komentáře k receptu