Zapečené těstoviny plněné tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rajčata
  • 220 g Sýr Parmezán
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 450 g Těstoviny Rigatoni
  • 220 g Sýr Ricotta
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 283.9 mg
  • Vláknina 7509.8 mg
  • Vitamín A 7509.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.

  • 3

    Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.

  • 4

    V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme máslem.

  • 6

    Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.

  • 7

    Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.

Komentáře k receptu