Rybí filet s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 800 g Losos - filety
  • 60 g Paprika zelená
  • 60 g Paprika červená
  • 100 g Pórek
  • 200 g Rýže Basmati
  • 2 g Oregano sušené
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 945 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 913.2 mg
  • Vláknina 5227.5 mg
  • Vitamín A 5227.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme na proužky nakrájené papriky a na kolečka nakrájený pórek. Promícháme, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a zeleninu podusíme. Rýži propláchneme, přidáme k zelenině a zlehka promícháme. Okořeníme oreganem, osolíme a případně opepříme. Nahoru položíme porce ryby a na velmi mírném ohni asi 30 minut dusíme.

Komentáře k receptu