Okouník s mandlemi a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 41 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 601.8 mg
- Vláknina 5287.5 mg
- Vitamín A 5287.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promícháme strouhanku, med, mleté mandle a změklé máslo. Filety okořeníme solí a pepřem a namažeme vzniklou pastou. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě pečeme dokřupava při 225 °C asi 5-7 minut.
-
2
Z chřestu odkrojíme konce, můžeme oloupat dolní třetinu pazochů, silné pazochy podélně rozpůlíme a na 4 lžících horkého olivového oleje opékáme 6-8 minut, poté okořeníme solí a pepřem. Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme nadrobno. Smícháme ocet s hořčici, solí, pepřem a medem (dle chuti), vmícháme 6 lžic olivového oleje a pak přidáme rajčata. Chřest rozdělíme na talíře, na něj položíme porce ryby a přelijeme zálivkou.