Řezy z mořského jazyka v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Mořský jazyk
  • 60 ml Olej olivový
  • 120 ml Omáčka tatarská
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 935 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1565.1 mg
  • Vláknina 27648.5 mg
  • Vitamín A 27648.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokrájíme na velikost menších řízečků, posypeme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Do misky nasypeme půlku prášku do pečiva, mouku a špetku soli. Promícháme a směs přisypeme pomalu do světlého piva a rychle rozmícháme.

  • 3

    Ve vzniklém těstíčku obalíme rybí řízečky a zprudka usmažíme v rozpáleném oleji.

  • 4

    Jako přílohu podáváme pečený brambor a tatarskou omáčku.

Komentáře k receptu