Řezy z mořského jazyka na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 600 g Mořský jazyk
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 200 ml Bešamel
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 715.8 mg
  • Vláknina 3785.5 mg
  • Vitamín A 3785.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořského jazyka osolíme, opepříme a vložíme do hrnce. Přilijeme rybí vývar, lžíci másla a povaříme zakryté 12 minut.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme nadrobno pokrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme kari koření, přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali rybí vývar z hrnce od filetů a rybí omáčku, promícháme, povaříme 1 minutu a odstavíme.

  • 3

    Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme kari omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu