Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1577 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 704.8 mg
- Vláknina 6584.7 mg
- Vitamín A 6584.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou.
-
2
Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo.