Fagottini s jeseterem a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2173 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 244 mg
- Draslík 1405.9 mg
- Vláknina 24635 mg
- Vitamín A 24635 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.8 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme náplň. Omyjeme plátek rybího masa. Nasekáme petrželku. V pánvi rozehřejeme olej a 3-4 minuty smažíme po obou stranách plátek rybího masa. Přilijeme bílé víno, necháme zprudka vyvařit a rybí maso osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, nasekáme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, vejce a osolíme. Všechny ingredience dobře promícháme.
-
2
Z mouky, 2 vajec a špetky soli připravíme vláčné těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dáme připravenou náplň a uzavřeme.
-
3
Připravíme omáčku. Pórek pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka pórku osmažíme, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a přelijeme bílým vínem. 30 minut za občasného zamíchání vaříme.
-
4
V hrnci uvedeme osolenou vodu a uvaříme fagottini. Al dente scedíme, promícháme s pórkovou omáčkou a horké podáváme.