Pilaf z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Treska aljašská
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže loupaná
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Vývar rybí
  • 400 ml Omáčka rajčatová
  • 12 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1150 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1122.1 mg
  • Vláknina 9845.5 mg
  • Vitamín A 9845.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z tresky nakrájíme na malé kousky, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přisypeme rýži. Podlijeme rybím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, zakryjeme pokličkou a necháme 15 až 20 minut dusit.

  • 3

    Na jiné pánvi rozpálíme olej a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova.

  • 4

    Rybu s rýží promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme jako hlavní chod s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu