Losos se zeleninou
Suroviny
- 1 g Šafrán
- 500 g Rajčata
- 1 g Cukr krupice
- 800 g Losos - filety
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Česnek
- 2 g Protlak rajčatový
- 5 ml Olej olivový
- 300 ml Vývar rybí
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika červená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 1358.8 mg
- Vláknina 7260 mg
- Vitamín A 7260 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji dozlatova osmahneme najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme nakrájený fenykl, cuketu, papriku a česnek. Vše krátce orestujeme.
-
2
K zeleninové směsi přidáme nakrájená a slupek zbavená rajčata a promícháme. Poté zalijeme rybím vývarem a vínem. Nakonec přidáme rajčatový protlak, cukr, šafrán, sůl a pepř. Vše přivedeme k varu.
-
3
Jakmile se zelenina začne vařit, přidáme k ní lososa. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou zeleninovou směs s lososem dusíme 15 minut. Během dušení lososa obracíme.
-
4
Hotového lososa servírujeme v hlubokých talířích.