Losos s celerem a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 300 g Losos obecný
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pažitka
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Fazole bílé sterilované
  • 3 ml Olej olivový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1849.5 mg
  • Vláknina 21514.4 mg
  • Vitamín A 21514.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer nakrájený na kostičky vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Celer vaříme 15 minut dokud nezměkne. Slijeme vodu a uvařený celer smícháme s fazolemi. Z fazolí nejprve vylejeme všechnu přebytečnou vodu. Vše ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Celou směs na pánvi prohřejeme.

  • 2

    Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Poté lososa položíme na rošt grilu. Lososa grilujeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany.

  • 3

    Hotového lososa podáváme se spařeným špenátem a směsí celeru a fazolí.

Komentáře k receptu