Losos s celerem a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 8 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1849.5 mg
- Vláknina 21514.4 mg
- Vitamín A 21514.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer nakrájený na kostičky vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Celer vaříme 15 minut dokud nezměkne. Slijeme vodu a uvařený celer smícháme s fazolemi. Z fazolí nejprve vylejeme všechnu přebytečnou vodu. Vše ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Celou směs na pánvi prohřejeme.
-
2
Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Poté lososa položíme na rošt grilu. Lososa grilujeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany.
-
3
Hotového lososa podáváme se spařeným špenátem a směsí celeru a fazolí.