Losos pečený v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 28 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 518.6 mg
- Vláknina 3880.8 mg
- Vitamín A 3880.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a namočíme do marinády připravené z octa a oleje. Lososa v marinádě necháme 1 hodinu uležet. Než se losos namarinuje, připravíme ještě papriku. Papriku očistíme a nakrájíme na hrubší kousky, které smícháme s koprem a na másle podusíme 5 minut. Poté sundáme z tepla.
-
2
Nyní nastříháme 4 velké obdelníky alobalu. Alobal ještě vymažeme máslem. Na připravené obdélníky alobalu rovnoměrně rozdělíme papriku a na každý kopeček papriky položíme 1 kousek lososa. Vše úhledně zabalíme. Okraje k sobě přimáčkneme tak, aby nevytekla případná šťáva.
-
3
V předehřáté troubě pečeme 30 minut na 180°C. Podáváme se čtvrtkami citronu.