Tataráček z lososa na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 34 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 294.9 mg
- Vláknina 1722 mg
- Vitamín A 1722 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 12.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Do misky nasypeme zrníčka fenyklu, nastrouhaný křen, zalijeme olejem a citronovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Nyní vše promícháme a necháme 30 minut odpočinout, aby se chutě promísily.
-
2
Lososa zbavíme kůže a kostí, na jemno nasekáme. Z rozdrceného masa vytvoříme bochánek, který položíme na mělký talíř.
-
3
Jakmile máme tataráček hotový, ozdobíme jej lžící olivové pasty a zalijeme polovinou fenyklové marinády. Do druhé poloviny ještě přidáme na jemno nasekaný kerblík, sůl a pepř dle chuti. Hotový pokrm dozdobíme kerblíkem naloženým v marinádě. Můžeme též obložit salátovými listy.