Losos s rajčatovým salátem a kaší
Suroviny
- 750 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Strouhanka
- 20 g Bazalka
- 600 g Losos - filety
- 200 ml Mléko polotučné
- 80 ml Olej olivový
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Limetková kůra
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 37 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 1472.9 mg
- Vláknina 12995.5 mg
- Vitamín A 12995.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Do druhého hrnce vlijeme mléko, vložíme máslo a zelené cibulky a zahřejeme do varu. Brambory slijeme, rozmačkáme a vmícháme do mléčné směsi. Kaši udržujeme v teple.
-
2
Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme strouhanku, bazalku a pažitku. Přidáme olej, kůru z limetky a koření. Lososa vložíme na pečící papír a povrch poklademe směsí se strouhankou a kořením. Pečeme cca 15 minut dozlatova.
-
3
Než se losos upeče, ušleháme olej s limetkovou šťávou, přidáme rajčata, zelené cibulku, bazalku a pažitku.
-
4
Lososa podáváme s kaší zdobenou bazalkou spolu s rajčatovým salátem.