Rybí polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 40 g Celer - nať
  • 70 g Petržel kořen
  • 500 g Mořská štika - filety
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 70 g Mrkev kořen
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 298.7 mg
  • Vláknina 2991.8 mg
  • Vitamín A 2991.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté mořské ryby uvaříme ve 2 l vody. Za varu pečlivě sbíráme vzniklou pěnu. K rybám přidáme pepř, snítky celerové natě, rozčtvrcené cibule a bobkový list. Vaříme do změknutí ryb. Poté vývar scedíme přes hustý cedník.

  • 2

    Petržel, mrkev a česnek omyjeme a pokrájíme na drobné kousky, necháme podusit na másle. Vzniklou směs zaprášíme hladkou moukou a zalijeme rybím vývarem. Pečlivě rozšleháme a necháme vařit. Do vařící polévky přidáme rýži, kterou jsme předtím pečlivě proprali pod vodou. Rýži necháme v polévce vařit, než změkne.

  • 3

    Na závěr do polévky vmícháme dva rozšlehané žloutky a mletou papriku zpěněnou na trošce másla. Dle chuti přidáme trochu citrónové šťávy.

  • 4

    Před servírování posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu