Kapustové závitky s rybí náplní
Suroviny
- 300 g Filé rybí
- 12 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 0.25 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 354.1 mg
- Vláknina 4050.1 mg
- Vitamín A 4050.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kapustové listy (8 ks) povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a necháme okapat.
-
2
Omyté porce filé překrájíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom filé na jemno umeleme.
-
3
Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji k filé spolu s vejcem, paprikou a nasekanou šalvějí. Vše promícháme a zahustíme trochou strouhanky.
-
4
Náplň rozdělíme na kapustové listy, stočíme je a upevníme jehlami.
-
5
Zbylé máslo rozehřejeme, přidáme závitky, podlijeme horkou vodou a dusíme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Nakonec k závitkům přilijeme kečup promíchaný se smetanou a prohřejeme.
-
6
Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.