Sardinky na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Sardinka obecná
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 24.8 mg
  • Vláknina 1677.2 mg
  • Vitamín A 1677.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sardinky nemyjeme, nekucháme ani neškrábeme, pouze je osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj sardinky tak, aby se nepřekrývaly a upečeme je dozlatova.

  • 3

    Takto upravené sardinky mají po odstranění obalu šťavnaté a nevysušené maso.

  • 4

    Podáváme je opepřené s máslem a citronem.

Komentáře k receptu