Sardinky na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 46 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 24.8 mg
- Vláknina 1677.2 mg
- Vitamín A 1677.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé sardinky nemyjeme, nekucháme ani neškrábeme, pouze je osolíme a obalíme v mouce.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj sardinky tak, aby se nepřekrývaly a upečeme je dozlatova.
-
3
Takto upravené sardinky mají po odstranění obalu šťavnaté a nevysušené maso.
-
4
Podáváme je opepřené s máslem a citronem.