Sleď smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Sleď čerstvý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 417.3 mg
  • Draslík 102.2 mg
  • Vláknina 5312.2 mg
  • Vitamín A 5312.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme, vykostíme a odstraníme hlavu a ocas. Ryby omyjeme, potřeme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 1 hodinu.

  • 2

    Osušené sledě obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Porce smažíme na másle po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Usmažené ryby pokapeme horkým máslem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu