Trdelník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Ořechy vlašské
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 35 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 7 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1041 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 169.6 mg
  • Draslík 621.3 mg
  • Vláknina 16220 mg
  • Vitamín A 16220 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a necháme na teple vzejít kvásek. Poté přidáme zbylé suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto roztáhneme na plech a necháme ještě kynout. Poté potřeme rozšlehaným bílkem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut.

  • 4

    Horké těsto posypeme jemně posekanými ořechy a krájíme na řezy.

Komentáře k receptu