Masový nářez zapečený v těstě
Suroviny
- 400 g Vepřová krkovička
- 75 g Máslo čerstvé
- 75 g Sádlo škvařené
- 300 g Šunka dušená
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 4 ks Kuřecí prsa
- 9 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 41 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 424.1 mg
- Draslík 464 mg
- Vláknina 4317 mg
- Vitamín A 4317 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, sádla, soli, másla a vody zpracujeme hladké těsto které dáme do chladu odpočinout.
-
2
Šunku a polovinu kuřecího masa umeleme v mlýnku na maso, vmícháme dvě rozšlehaná vejce, citr.kůru, koření, bylinky a podle potřeby sůl a pepř.
-
3
Zbytek masa a šunky nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi.
-
4
Formu na dort vymažeme máslem, rozválíme těsto a přendáme do formy tak aby pokrývalo dno i boky formy. Naplníme do poloviny směsí, obložíme šesti vejci, vařenými na tvrdo a zakryjeme zbytkem směsi.
-
5
Zbytek těsta rozválíme na menší placku, zakryjeme směs, potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed uděláme díru /aby mohla unikat pára/. Pečeme na 190°C dozlatova.
-
6
Podáváme vychlazené. V lednici vydrží 7 dní.