Beef fajita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Avokádo
  • 35 g Cibule
  • 200 g Olej olivový
  • 200 g Olej olivový
  • 150 g Rajčata
  • 400 g Rajčata
  • 90 g Rajčata
  • 40 g Sůl
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 220 g Česnek
  • 15 g Česnek
  • 3 g Česnek
  • 150 g Chilli paprička
  • 5 g Chilli paprička
  • 3 g Chilli paprička
  • 550 g Zakysaná smetana
  • 500 g Salát ledový
  • 100 g Paprika červená
  • 200 g Sýr Čedar
  • 10 g Koriandr mletý
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 125 g Olej slunečnicový
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 3 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Limetková šťáva
  • 9 g Limetková šťáva
  • 10 g Kmín mletý
  • 40 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
  • 75 ml Limetková šťáva
  • 40 ks Tortilla
  • 1.5 kg Cibule
  • 2 kg Hovězí svíčková
  • 1 kg Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1466 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 2773 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 2156.3 mg
  • Vláknina 41678.6 mg
  • Vitamín A 41678.6 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 163.6 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml mexického piva Corona se 120 g nasekaného česneku, 10 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g čerstvě umletého pepře a 20 g mořské soli. Hovězí svíčkovou nakrájíme na plátky silné nejvýše 1 cm, lehce naklepané je naložíme nejméně na 1 hodinu do marinády.

  • 2

    Zelenou papriku zbavíme stopek a semen a pokrájíme ji na tenké proužky, oloupeme a nahrubo nasekáme cibuli a na plátky 100 g oloupaného česneku. Papriku s cibulí a česnekem opečeme na olivovém oleji, osolíme mořskou solí a přendáme na velkou rozpálenou litinovou pánev se silným dnem.

  • 3

    Plátky masa vyjmeme z marinády, zprudka je ogrilujeme 1-2 minuty z každé strany a ogrilované nakrájíme na tenké proužky. Maso, které by mělo být uvnitř růžové, osolíme mořskou solí a položíme na papriku.

  • 4

    Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 6 palců tak, aby zůstaly vláčné.

  • 5

    Servírujeme se strouhaným sýrem čedar a nadrobno nakrájeným ledovým salátem, jako dip předložíme chilli salsu Ambiente, tomatovou salsu Ambiente, guacamole Ambiente a zakysanou smetanu.

  • 6

    Salsa chilli Ambiente [46976]:

  • 7

    Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.

  • 8

    Tomatová salsa Ambiente [46991]:

  • 9

    Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.

  • 10

    Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.

  • 11

    Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.

  • 12

    Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999]:

  • 13

    Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno.

  • 14

    Avokáda rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme je, nakrájíme a dáme do hmoždíře spolu s oloupanými, nahrubo nakrájenými stroužky česneku a limetovou šťávou. Vše utřeme na jemnou pastu.

  • 15

    Přidáme připravená rajčata, papričky, lístky koriandru, osolíme a zamícháme.

Komentáře k receptu