Pečené brambory s kuřecími nudličkami
Suroviny
- 3500 g Brambory
- 300 g Cibule
- 750 g Kuřecí prsa
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Olej olivový
- 1400 g Rajčata
- 16 g Sůl
- 80 g Česnek
- 500 g Žampiony čerstvé
- 4 g Kari koření
- 1000 g Zakysaná smetana
- 4 g Chilli koření mleté
- 3000 g Kukuřice
- 5 kávová lžička Sůl
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 28 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 819.9 mg
- Vláknina 7883.3 mg
- Vitamín A 7883.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata pokrájíme na kostičky, žampiony na plátky, nahrubo nasekáme oloupanou cibuli a nadrobno petrželovou nať.
-
2
Brambory dobře opereme, osušíme překrojíme na půlky, osolíme a dáme je péct do trouby předehřáté na 150°C. Pečeme je podle velikosti 30-40 minut.
-
3
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, v míse je osolíme, promícháme s olivovým olejem a kari kořením a na horké pánvi je prudce orestujeme. Potom přidáme rajčata, žampiony a cibuli, směs orestujeme dozlatova a přidáme do ní změklé máslo. Konzervovaná zrna kukuřice ohřejeme v nálevu z konzervy asi na 80°C, scedíme a dobře smícháme s kuřecí zeleninovou směsí.
-
4
Upečené brambory rozpůlíme, rozdělíme na talíře a překryjeme je kukuřičnou směsí s kuřecím masem.
-
5
Servírujeme přelité zakysanou smetanou s česnekem a posypané sekanou petrželovou natí.
-
6
Zakysaná česneková smetana: Oloupaný česnek dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 180°C.
-
7
Česnek necháme trochu vychladnout a pak ho nožem na drobné kousky rozsekáme. Nesmíme mixovat, vznikla by pasta.
-
8
Připravený česnek dobře promícháme se zakysanou smetanou, chilli kořením a solí.