Domácí hranolky Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 kg Brambory
  • 0.12 kg Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 832.4 mg
  • Vláknina 10265 mg
  • Vitamín A 10265 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně očistíme kartáčkem, nakrájíme na půlcentimetrové hranolky a dáme namočit nejméně na 2 hodiny do vody s ledem.

  • 2

    Připravíme dvě nádoby na smažení s arašídovým olejem. V první olej rozehřejeme na 120 °C a necháme chvilku odstát. V druhé nádobě olej rozpálíme na 190 °C.

  • 3

    Hranolky vyndáme z vody a před smažením důkladně vysušíme v utěrce. Aby byly hranolky křupavé a uvnitř měkké, musíme je nejprve blanšírovat v oleji zahřátém na 120 °C a poté dosmažit v oleji o teplotě 190 °C.

  • 4

    Hotové je posypeme čerstvě namletou mořskou solí a mletým černým pepřem.

Komentáře k receptu