Masová jehněčí roláda s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 400 g Jehněčí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Strouhanka
  • 0.2 kávová lžička Čaj černý
  • 0.1 ks Citrony
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.1 kg Cukr krupice
  • 0.2 kg Hrachové lusky
  • 0.1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 514.1 mg
  • Vláknina 7800.4 mg
  • Vitamín A 7800.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 967.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 160°C. Do hrnce dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku a osmahneme ji doměkka. Přidáme hrášek, 1 minutu orestujeme a hrnec odstavíme. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci pokrájené máty, olej, strouhanku a všechno rozmixujeme. Takto připravenou nádivkou potřeme jehněčí maso, které jsme si rozřízli na plátek a naklepali. Roládu svineme, zavážeme režnou nití, vložíme do pekáče a pečeme 90 minut. Mezitím si do hrnečku nalijeme 150 ml vína a na mírném ohni povaříme 15 minut. Přidáme lístky zbylé máty, ocet, cukr a vaříme další 4 minuty. Poté scedíme. Po upečení roládu přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

  • 2

    Víno z hrachových lusků [53456]:

  • 3

    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.

Komentáře k receptu