Salát s tuňákem Ambiente
Suroviny
- 200 g Cibule
- 10 g Rajčata
- 400 g Salát hlávkový
- 200 g Tuňák v oleji
- 200 g Olivy černé
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Paprika zelená
- 150 g Paprika žlutá
- 100 g Paprika červená
- 20 g Ančovička - filety
- 10 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 1.3 kg Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 10 g
- Sodík 50679 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 250.1 mg
- Draslík 829.3 mg
- Vláknina 13146 mg
- Vitamín A 13146 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kvalitní menší brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a překrájíme je na poloviny. Vejce uvaříme, prudce zchladíme, oloupeme a také překrájíme na poloviny. Dále oblanšírujeme mladé fazolové lusky. Konzervovaného tuňáka v oleji necháme na cedníku okapat a rozdělíme na větší kousky.
-
2
Potom opereme, osušíme a na listy rozdělíme hlávkový salát, papriky (červené, žluté a zelené) zbavíme stopek a jader a pokrájíme na malé kostičky, na čtvrtky rozkrájíme rajčata, oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
-
3
Na talíře rozložíme salátové listy, přidáme papriky, cibuli, čtvrtky rajčat a osolíme. Po chvíli promícháme s extra panenským olivovým olejem, polovinami brambor a fazolkami. Navrch narovnáme kousky tuňáka v olivovém oleji, černé olivy s peckou a ančovičky.
-
4
Nakonec přidáme vejce a servírujeme.