Salát s tuňákem Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 10 g Rajčata
  • 400 g Salát hlávkový
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 200 g Olivy černé
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Paprika zelená
  • 150 g Paprika žlutá
  • 100 g Paprika červená
  • 20 g Ančovička - filety
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1.3 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 50679 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 250.1 mg
  • Draslík 829.3 mg
  • Vláknina 13146 mg
  • Vitamín A 13146 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvalitní menší brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a překrájíme je na poloviny. Vejce uvaříme, prudce zchladíme, oloupeme a také překrájíme na poloviny. Dále oblanšírujeme mladé fazolové lusky. Konzervovaného tuňáka v oleji necháme na cedníku okapat a rozdělíme na větší kousky.

  • 2

    Potom opereme, osušíme a na listy rozdělíme hlávkový salát, papriky (červené, žluté a zelené) zbavíme stopek a jader a pokrájíme na malé kostičky, na čtvrtky rozkrájíme rajčata, oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno.

  • 3

    Na talíře rozložíme salátové listy, přidáme papriky, cibuli, čtvrtky rajčat a osolíme. Po chvíli promícháme s extra panenským olivovým olejem, polovinami brambor a fazolkami. Navrch narovnáme kousky tuňáka v olivovém oleji, černé olivy s peckou a ančovičky.

  • 4

    Nakonec přidáme vejce a servírujeme.

Komentáře k receptu