Chléb s jablečným octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Droždí sušené
  • 250 g Mouka bezlepková Mantler
  • 100 g Mouka pohanková
  • 400 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 65.1 mg
  • Vláknina 5384.8 mg
  • Vitamín A 5384.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenyl nasekáme nadrobno. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, jablečný ocet a přidáme cukr, bezlepkovou mouku Mantler, pohankovou mouku, koření, sušené droždí a nakonec ochutíme solí.

  • 2

    Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji, nastavenou na příslušný program. Po několika minutách otevřeme víko pekárny a setřeme zbytky surovin ze stěn a přidáme je do těsta a necháme dál program běžet.

  • 3

    Program na pečení chleba trvá asi 120 minut. Po upečení necháme vystydnout a servírujeme ho nakrájený na krajíce jako ostatní pečivo.

Komentáře k receptu