Gudžarátská žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 44.2 mg
- Vláknina 1285.8 mg
- Vitamín A 1285.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 491.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky veky osmažíme na másle dozlatova.
-
2
Veku vyjmeme a k máslu vlijeme mléko a smetanu. Uvedeme do varu a přisypeme cukr. Po chvíli vložíme osmaženou veku a přidáme kardamom a šafrán.
-
3
Když šťáva zhoustne, ozdobíme krajíčky veky mandlemi a oříšky.