Hovězí plátky sterilované v sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 21 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 111.4 mg
- Draslík 551.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové hovězí maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou, kterou nejprve převaříme s rozehřátým sádlem a ihned zavíčkujeme.
-
2
Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.