Kompotované mišpule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • 3 kg Mišpule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně propláchneme. Vložíme do kastrolu, zalijeme oslazenou vodou a povaříme doměkka. Poté vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, provaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu