Kávový vařený nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Tuk rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Kávový extrakt - tekutý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 89.5 mg
  • Vláknina 824.5 mg
  • Vitamín A 824.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť. Vymícháme vláčné těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do velkého hrnce z poloviny naplněného vroucí vodou. Přikryté vaříme v páře 75 minut, dokud není těsto provařené.

  • 3

    Nákyp překlopíme na servírovací mísu, nakrájíme a podáváme teplé.

Komentáře k receptu