Kávový vařený nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 8 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 89.5 mg
- Vláknina 824.5 mg
- Vitamín A 824.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť. Vymícháme vláčné těsto.
-
2
Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do velkého hrnce z poloviny naplněného vroucí vodou. Přikryté vaříme v páře 75 minut, dokud není těsto provařené.
-
3
Nákyp překlopíme na servírovací mísu, nakrájíme a podáváme teplé.