Dušený losos s citrónovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Chřest bílý
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 4 ks Losos - filety
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 350.1 mg
  • Draslík 1184.8 mg
  • Vláknina 5340.4 mg
  • Vitamín A 5340.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: Z citronu vymačkáme šťávu. Ve vodní lázni v misce vyšleháme žloutky a postupně k nim po částech přiléváme víno a šleháme, dokud směs nezhoustne. Do zhoustlé směsi pomalu přimícháváme tekuté máslo. Potom přimícháme do omáčky citrónovou šťávu a obarvíme špetkou kurkumy a omáčku osolíme a opepříme. Hotovou omáčku necháme v chladnoucí lázni a občas ji promícháme.

  • 2

    Kousky oloupaného chřestu uvaříme nad párou doměkka.

  • 3

    Na pánvi v rozehřátém másle orestujeme lososové filety.

  • 4

    Na opečenou rybu nalijeme víno, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 7 minut, přičemž rybu jednou obrátíme.

  • 5

    Na talíře nalijeme omáčku a na ní urovnáme lososové filety. Každou porci ozdobíme listem salátu, kousky chřestu, kouskem kopru a kouskem citrónu.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu