Tvarohový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 36 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 200.3 mg
- Draslík 98.4 mg
- Vláknina 726 mg
- Vitamín A 726 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozmícháme a mírně osolíme.
-
2
Žemli nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme ji mlékem.
-
3
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
-
4
250g másla vyšleháme s polovinou dávky cukru a se žloutky, přidáme kůru z omytého citronu, omyté, spařené a okapané rozinky, tvaroh a žemli. Vše lehce promícháme.
-
5
Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do směsi tvarohu a žemlí.
-
6
Vhodnou nádobu vymazanou zbylým máslem naplníme hmotou a pod poklicí v páře ve vyhřáté troubě nákyp dusíme. Před koncem dušení nákyp odkryjeme.
-
7
Ještě teplý nákyp opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce. Nakonec pokrm posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.