Kedlubna zapékaná s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 299.3 mg
- Draslík 367 mg
- Vláknina 3889.5 mg
- Vitamín A 3889.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny vložíme na máslo, osolíme, opepříme a podusíme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě dáváme vrstvy dušené kedlubny a jemně nakrájeného salámu tak, aby spodní a vrchní vrstvu tvořily kedlubny. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme zapéci.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.