Kedlubna zapékaná s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Salám jemný
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 299.3 mg
  • Draslík 367 mg
  • Vláknina 3889.5 mg
  • Vitamín A 3889.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny vložíme na máslo, osolíme, opepříme a podusíme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě dáváme vrstvy dušené kedlubny a jemně nakrájeného salámu tak, aby spodní a vrchní vrstvu tvořily kedlubny. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme zapéci.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu