Cassoulet s klobáskou
Suroviny
- 140 g Anglická slanina
- 600 g Fazole černé
- 25 g Husí sádlo
- 140 g Vepřová kůže
- 300 g klobása česneková
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 26 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 1656.4 mg
- Vláknina 33968.3 mg
- Vitamín A 33968.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm.
-
2
Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme.
-
3
Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků.
-
4
Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut.
-
5
Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu.
-
6
Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme.