Parmezánové pizzy s vařeným vejcem
Suroviny
- 250 g Listové těsto
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Šunka dušená
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 33 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 94.9 mg
- Vláknina 3040.3 mg
- Vitamín A 3040.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava: Pečící plech s lívanečníkovými,širšími a hlubšími prohlubněmi vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 220 °C.
-
2
Postup: Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno, parmezán nastrouháme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu vmícháme do omáčky v náplni a druhou část sýra odložíme na posypání před závěrečným zapečením.
-
3
Ve vroucí vodě uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vychlazené, právě z lednice vyndané, listové těsto nastrouháme do prohlubní vymazaného plechu a lžící těsto upěchujeme. Upěchované těsto v prohlubních překryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě, dokud nezezlátne.
-
4
Na 3 lžících másla na pánvi necháme za stálého míchání zesklovatět a změknout nasekanou cibuli s utřeným česnekem. Osmahlou zeleninu poprášíme 2 lžícemi mouky a promícháváme na mírném ohni, dokud se cibule v mouce neobalí. Potom ze směsi uděláme omáčku tak, že ji vyšleháme s mlékem. Omáčku ochutíme špetkou pepře a vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Po přidání sýra omáčku důkladně promícháme, ale už nevaříme, aby neztratila hustou konzistenci.
-
5
Hotovou omáčku rozdělíme na předpečené porce těsta v prohlubních pečícího plechu, na jednotlivé porce naaranžujeme kousky vajec a proužky šunky. Každou porci zasypeme porcí strouhaného sýra, poprášíme tymiánem a pečeme asi 5 minut ve vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Tyto pizzy servírujeme horké.