Jehněčí maso s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí kýta
  • 200 g Cibule červená
  • 200 g Paprika červená
  • 10 g Skořice celá
  • 20 g Med včelí
  • 10 g Harissa pasta
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3.52 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1805 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 860.2 mg
  • Vláknina 19618.5 mg
  • Vitamín A 19618.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata a cizrnu scedíme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vývar, přidáme cibuli, papriku, kousek celé skořice, přidáme špetku šafránu, med, zakápneme citronovou šťávou a pod pokličkou povaříme 5 minut.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme. Přidáme do hrnce, osolíme, opepříme, ochutíme harisou, přimícháme rajčata, cizrnu a dusíme doměkka.

  • 4

    Před podáváním vyjmeme skořici.

Komentáře k receptu