Ovocné kuře ze židovské kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 81 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Třešně
  • 150 g Višně
  • 200 g Švestky sušené
  • 200 g Hrušky
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 625 mg
  • Vláknina 6772.1 mg
  • Vitamín A 6772.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 258.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.

  • 2

    Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.

  • 3

    Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu