Dušený kohout s těstovinami a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 200 g Passata (drcená rajčata)
  • 50 g Pyré rajčatové
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1.6 kg Kapoun
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 7226.6 mg
  • Vitamín A 7226.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného mladého kohouta naporcujeme, opláchneme a osušíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme porce kohouta, osmažíme ze všech stran, zalijeme 1 litrem vody a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté k masu přidáme drcená rajčata, pyré, koření, sůl a zbylou vodu. Když se začne voda vařit, vmícháme těstoviny a vaříme, až jsou těstoviny měkké a voda zredukovaná.

  • 3

    Maso podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu