Parmská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Šunka parmská
  • 170 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Šalotka
  • 0.5 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 492.8 mg
  • Vláknina 79.8 mg
  • Vitamín A 79.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.

  • 2

    Poté přilijeme vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme. Přimícháme nasekanou bazalku a rozdrobený sýr, zahustíme hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke kapustě.

Komentáře k receptu