Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mandle plátky
- 200 ml Mléko plnotučné
- 250 ml Víno bílé
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Hrušky
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 6 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 226.3 mg
- Vláknina 10975 mg
- Vitamín A 10975 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 311 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, solí, mlékem a vejcem. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
-
2
Do hrnce nalijeme víno, vložíme rozkrojený vanilkový lusk a vanilkovou dřeň. Omyté hrušky nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a krátce ve víně podusíme. Osladíme medem, necháme vychladnout.
-
3
Z připraveného těsta usmažíme na pánvi na oleji 4 palačinky.
-
4
Vanilkový lusk vyjmeme z hrnce a hrušky vybereme naběračkou. Smícháme je s brusinkovým kompotem.
-
5
Vinnou šťávu svaříme na sirup. Palačinky upravíme na talíře, obložíme kompotem, přelijeme sirupem. Ozdobíme nasucho opraženými plátky mandlí a ihned podáváme.