Vajíčka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 360 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 253.3 mg
  • Draslík 292.7 mg
  • Vláknina 4558.3 mg
  • Vitamín A 4558.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Posekáme na malé kousky, vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou 15 minut.

  • 2

    Do každého kalíšku vlijeme lžíci rajské omáčky, kterou jsme si uvařili, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, špetku pepře a kalíšky vyrovnáme do kastrolu s vodou. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni 10 minut.

  • 3

    Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Komentáře k receptu