Vepřové maso s medovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 110 ml Voda pitná
  • 50 ml Brandy peach
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 574.9 mg
  • Vláknina 1715 mg
  • Vitamín A 1715 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy spaříme v horké vodě, pak je oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Kotlety zprudka osmažíme na másle, osolíme je, pokapeme brandy a opékáme, dokud se alkohol neodpaří. Poté přidáme ořechy, med a 110 ml vody. Po deseti minutách vyndáme maso a omáčku vaříme do vypaření poloviny tekutiny.

  • 3

    Do hotové omáčky přidáme máslo a promícháme. Maso s omáčkou ihned podáváme.

Komentáře k receptu