Polévka s kukuřicí a uzenými žebry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 400 g Vepřová žebra
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 5 ks Cibule
  • 3 ks Kukuřice cukrová
  • 2 ks Česnek
  • 5 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 1723.9 mg
  • Vláknina 24478 mg
  • Vitamín A 24478 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 162.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den před vařením polévky si připravíme marinádu:

  • 2

    Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín.

  • 3

    Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.

  • 4

    Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat.

  • 5

    V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko.

  • 6

    Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu.

  • 7

    Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu