Cizrnová rajská pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 180 g Cizrna
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 3 kávová lžička Lněné semínko
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 347.9 mg
  • Vláknina 15101.7 mg
  • Vitamín A 15101.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou cizrnu uvaříme v té samé vodě, ve které se namáčela. Vaříme 30 minut.

  • 2

    Scedíme a mixujeme v mixéru. Přilijeme olivový olej a rajský protlak. Přikapeme ocet. Okořeníme sójovou omáčkou, libečkem a přisolíme.

  • 3

    Horkou vodou spaříme nakrájenou cibulku a vsypeme do mixéru. Můžeme ředit horkou vodou. Máme-li rozmixováno do hladké konzistence, přidáme drcené nebo mleté lněné semínko.

  • 4

    Mažeme na pečivo a zdobíme plátky zeleniny. Podle velikosti pečiva pomazánka vystačí na 6 až 8 porcí.

Komentáře k receptu