Artyčoky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Artyčoky
  • 400 g Hrášek
  • 160 g Slanina vepřová
  • 15 g Česnek
  • 250 g Strouhanka
  • 200 g Cibulka jarní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 dl Olej rostlinný
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1222 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 1323.7 mg
  • Vláknina 37610.8 mg
  • Vitamín A 37610.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a když zesklovatí, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna dusíme.

  • 2

    Očištěné a omyté artyčoky z vrchní části vydlabeme lžičkou, naplníme je připravenou podušenou nádivkou a dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu