Srbská bramborová polévka se šťovíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 8 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Šťovík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 55.2 mg
  • Draslík 495.2 mg
  • Vláknina 5083.8 mg
  • Vitamín A 5083.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme. Rozmícháme je se svařeným mlékem a zakysanou smetanou.

  • 2

    Omytý, nasekaný šťovík osmahneme na másle a přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Krajíčky veky opečeme na másle, vložíme do talířů (2 krajíčky na porci) a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu