Pivní halušky se sýrem a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 218.1 mg
  • Draslík 530.9 mg
  • Vláknina 13102.4 mg
  • Vitamín A 13102.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, piva a špetky soli vypracujeme hustší těsto. Část těsta nastrouháme (na struhadle na halušky) přímo do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, vybereme je a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka silná asi 1cm, osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Částí pórku a nastrouhaným sýrem posypeme halušky v zapékací míse.

  • 3

    Po částech připravujeme další halušky, vrstvíme je s pórkem a sýrem do mísy. Pokrm zapékáme v troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu