Fazolkový nákyp s rýží
Suroviny
- 500 g Fazolky mražené
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Salám drůbeží
- 1.6 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 4 dl Mléko polotučné
- 1 hrnek Rýže dušená
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 134.1 mg
- Draslík 276.6 mg
- Vláknina 7469.2 mg
- Vitamín A 7469.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.
-
2
Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.
-
3
Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.
-
4
Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.