Celer zadělávaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 33.1 mg
  • Draslík 660.9 mg
  • Vláknina 8787 mg
  • Vitamín A 8787 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celery omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo hranolky. Vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme téměř do měkka mírně podlité.

  • 2

    Poté přilijeme osolenou smetanu smíchanou s moukou a povaříme 5 minut. Dle chuti okyselíme šťávou z citrónu.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k vařenému masu, k masu na roštu nebo s knedlíky ze žemlí, ze strouhanky nebo s rýží.

Komentáře k receptu