Celer zadělávaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 33.1 mg
- Draslík 660.9 mg
- Vláknina 8787 mg
- Vitamín A 8787 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celery omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo hranolky. Vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme téměř do měkka mírně podlité.
-
2
Poté přilijeme osolenou smetanu smíchanou s moukou a povaříme 5 minut. Dle chuti okyselíme šťávou z citrónu.
-
3
Podáváme jako přílohu k vařenému masu, k masu na roštu nebo s knedlíky ze žemlí, ze strouhanky nebo s rýží.