Vepřové kotlety s celerem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 473 mg
  • Vláknina 3935.8 mg
  • Vitamín A 3935.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách dorůžova. Mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Očištěný celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a přidáme do šťávy spolu s hořčicí. Dusíme asi 8 minut, až bude zelenina mírně měkká. Pokud je šťáva řídká, přidáme trochu mouky smíchané s máslem.

  • 3

    Podáváme s noky, těstovinami nebo s rýží.

Komentáře k receptu