Vepřové kotlety s celerem a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 100 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 473 mg
- Vláknina 3935.8 mg
- Vitamín A 3935.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách dorůžova. Mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
-
2
Očištěný celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a přidáme do šťávy spolu s hořčicí. Dusíme asi 8 minut, až bude zelenina mírně měkká. Pokud je šťáva řídká, přidáme trochu mouky smíchané s máslem.
-
3
Podáváme s noky, těstovinami nebo s rýží.